Koningin Mathilde begint pas in september weer met haar activiteiten voor het Koningshuis. Daarom blikken we nog even terug naar haar activiteiten van 13 - 28 juni, die we hier nog niet hebben laten zien!

Op dinsdag 13 juni was Koningin Mathilde aanwezig bij het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd – Cello 2017. Het concert v plaats in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De Koningin droeg een zwarte (of is het donkergroene?) mouwloze glanzende japon.

Foto

Eveneens op 13 juni bracht Koningin Mathilde een bezoek aan twee landbouwondernemingen in de provincie Namen. Bij deze gelegenheid droeg de Koningin een fleurige gebloemde jurk van Natan, die we eerder hebben gezien tijdens een Nationale Feestdag.

Foto

Foto

Foto

Gaia clutch van A Bag with a Story:

Foto

Foto

Secret Garden oorhangers van Annick Tapernoux:

Foto

Foto

Een dag later zat Koningin Mathilde een ronde tafel gesprek voor met vertegenwoordigers van de bedrijven die het Belgian SDG Charter for international cooperation and development hebben ondertekend. Het Belgisch SDG Charter schetst het engagement van Belgische bedrijven, middenveldorganisaties en vertegenwoordigers van de publieke sector voor duurzame ontwikkeling. Het kwam er onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. De Koningin is pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Koningin Mathilde droeg hier een donkerrode japon van Natan. Koningin Maxima heeft een soortgelijke japon in haar bezit.

Foto

Foto

Clutch van DVF:

Foto

Op 15 juni gaven Koning Filip en Koningin Mathilde een werklunch in het Kasteel van Laken. Mathilde droeg hierbij een bekende witte jurk met zwarte print van Dries van Noten.

Foto

Foto

's Avonds waren Koning Filip en Koningin Mathilde aanwezig bij het slotconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Koningin Mathilde droeg hier een bekende witte japon met witte bloemen van Natan.

Foto

Foto

Foto

Koningin Mathilde was op vrijdag 16 juni aanwezig bij de uitreiking van de Federale Prijs Armoedebestrijding 2017. Deze jaarlijkse prijs is een erkenning voor mensen, verenigingen, bedrijven of openbare besturen die dagelijks op originele en nuttige wijze bijdragen tot de strijd tegen armoede. Ook ontvingen de Koning en Koningin de Duitse Bondspresident en zijn echtgenote voor een lunch. Bij deze gelegenheden droeg Koningin Mathilde een nieuwe fleurige jurk met streepjes van Natan. Ook haar pumps komen van Natan, en vermoedelijk de bordeauxrode clutch ook. Opnieuw droeg de Koningin hier haar oorhangers van Annick Tapernoux.

Foto

Foto

Foto

Op dinsdag 20 juni 2017 werd de Internationale Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika uitgereikt. Koning Filip, Koningin Mathilde en Prinses Astrid waren aanwezig bij de prijsuitreiking, die plaatsvond in het Koninklijk Paleis. Voorafgaand werden de laureaten ontvangen door de Koning en de Koningin. Koningin Mathilde droeg bij deze gelegenheid een nieuwe outfit van Natan, bestaand uit een midirok met bloemen en een okergele top. Qua accessoires draagt ze onder andere een nieuwe okergele handtas en bijpassende pumps. Prinses Astrid gaat gekleed in een cremekleurig jasje op een beige plisse rok.

Foto

Foto

Foto

Foto

Koning Filip en Koningin Mathilde ontvingen op 21 juni de heer Kissinger, voormalig Staatssecretaris van de Verenigde Staten, voor een diner. Ook hier droeg Koningin Mathilde een bekende witte japon van Natan. Haar clutch is een bekend exemplaar, deze komt van Armani.

Foto

Op dezelfde dag was Koningin Mathilde aanwezig bij een studiedag van Child Focus. Het thema van de studiedag is Weglopen: banden verbreken om banden te zoeken. Bij deze gelegenheid koos ze opnieuw voor een bekende jurk van Natan, dit keer voor rood met cremekleurige stippen.

Foto

Op 27 juni ontving Koningin Mathilde dhr. Beasley in audientie. Bij deze gelegenheid droeg ze een gestreepte jurk van Natan, die ze al verschillende keren eerder heeft gedragen. Haar oorhangers zijn van Herve van der Straeten.

Foto

Eveneens op 27 juni ontvingen Koning Filip en Koningin Mathilde, samen met Prinses Astrid en Prins Lorenz, de burgemeesters van alle Belgische steden en gemeenten voor een receptie. Koningin Mathilde droeg een gele jurk met witte bloemen van Natan, die we o.a. eerder bij de 200e herdenking van de Slag bij Waterloo, waar ook ons eigen Koningspaar destijds bij aanwezig was. Prinses Astrid ging gekleed in een zwart broekpak met een witte blouse.

Foto

Foto

Foto

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Place Royale - RTL Belgium

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 21 aug 2017 - 20:38

Wat een prachtig overzicht ! Mathilde houdt kennelijk enorm van veelkleurige jurkjes ! En wat straalt ze toch telkens !!

afbeelding van Kareltje

Kareltje

maandag 21 aug 2017 - 21:02

Alle plaatjes vind ik mooi, behalve het witte jurkje (Schone Kunsten); wel erg mooi, maar het flatteert niet. Het haar ook niet trouwens.
Als ik dit zo zie dan weet ik eigenlijk niet wie er kleurrijker is: Mathilde of Maxima. Misschien Mathilde wel qua kleding. Maxima heeft meer de expressie die haar kleurrijk doet lijken.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 21 aug 2017 - 23:32

Oei, het kan mij niet bekoren allemaal. Alleen jurkje Dries van noten. De rest ik weet het niet niks flatteert of benadrukt haar sterke punten. Het lijkt wel of ze jurkjes draagt die niet bij haar figuur passen. Misschien vertekenen de foto's ook wel. Sorry voor de negativiteit

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 22 aug 2017 - 10:46

Nee hoor niet negatief maar eerlijk!!
Ik zie het hetzelfde.
Mathilde is van figuur veranderd.
Het is nu peervormig en aangezien de jurkjes van Natan een naad net boven de heupen hebben, accentueert het de verkeerde punt.
Voor Mathilde moet het smalste punt in de middel zijn, onder de borst.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 22 aug 2017 - 10:45

Ps. Het ontvangst op 21 juni van dhr Kissinger spant de kroon.
Dat jurkje heeft op het breedste punt ook nog dubbele plooien!!!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 22 aug 2017 - 11:13

Ook ik zie niets waarvan ik denk: kopen Jens.
O ja, toch wel. De clutch van a bag with a story, ik vind die grove en onbewerkte stenen op de sluiting zo stoer.

afbeelding van DEP

DEP

dinsdag 22 aug 2017 - 08:38

Een klaprozenjurk naar een landbouwonderneming. Zo geinig en dan die clutch met dat mondje erop. Waar Mathilde startte als een heel devoot meisje dat naar Lourdes reisde, is ze nu een zelfbewuste vrouw met de nodige humor. Wat een ontwikkeling! Lieve Mathilde, nu nog kleding die jouw prachtige slanke maar wat rijpere figuur geraffineerder benadrukt en dan straal je nog meer dan je al doet.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 22 aug 2017 - 11:14

Ik vind al haar tasjes leuk!
En de set okerkleurige top met gebloemde rok. De rest is hoewel leuke kleurtjes toch een beetje veel van t zelfde model. En eens met bovenstaande conclusies dat haar figuur gaat veranderen. En dat haar outfits mee moeten veranderen.
Haar lieve glimlach verandert gelukkig niet!
Het wordt weer tijd voor een M&M ontmoeting waar ze elkaar qua outfit uitdagen!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 22 aug 2017 - 11:51

Ik hoop dat Mathilde eens naar een couturier gaat die haar ertoe brengt volwassen kleding te dragen. Het oogt over het algemeen zo kinderlijk: de te hoge taille, vaak te korte rokken, de korte mouwtjes. Gunstige uitzondering is voor mij de 'Afrika' outfit en de jurk van Dries van Noten (hoewel het weer wat gecopieerd lijkt van sommige Maxima outfits: jaren 50 rok, één half mouwtje, ander deel zonder). Ze lijkt me een betrokken koningin en ik zou haar eens een geheel eigen volwassen stijl gunnen wat haar persoonlijkheid ten goede zou komen denk ik.

afbeelding van Evita

Evita

dinsdag 22 aug 2017 - 14:33

Natan Natan en nog eens Natan. Allemaal zelfde stijl en snit. Prima jurkjes maar werkelijk niks spannends of vernieuwends aan.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 22 aug 2017 - 22:29

Linkjes naar andere activiteiten mogen - zoals altijd - in het jaaroverzicht geplaatst worden. Liever niet in andere logs. Niet als kritiek bedoeld maar puur even voor de duidelijkheid ;).

Josine kwam er niet eerder aan toe, en ik kan qua pijn even niet bloggen. Vandaar dat het even duurde.

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?